Videos & podcast

Om en seriemördare sa...

2017-04-06 15:30 #0 av: veggie4every1

Argumenten låter inte så övertygande...

Sajtvärd på Djurrätt ifokus & Medarbetare på Vegan ifokus      
VäckarklockaIf Not You, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Anmäl
2017-04-06 16:02 #1 av: [Tänkpådet]

Jag hade gett mig direkt om nån som ville mörda mig hade dom argumenten, dom är ju fullkomligt rimliga, resonabla och logiska... 😂

Anmäl
2017-04-06 21:55 #2 av: landsbygdsbo

Värre än Trump propaganda.

Köttätare har inte i århundraden talat om att det är normalt att döda människor..

Att döda djur är ju ngt annat

Djur dödar och äter djur

Människor dödar och äter djur

Djur dödar undantags vis människor och äter dem

De människor som dödar andra människor och äter av dem hämtas, när detta uppdagas av män i vita rockar.

Men för att sänka sig till filmens nivå, jädrar vilken massmordsmaskin jag körde förra sommaren när vi tröskade ärtor....

Anmäl
2017-04-06 22:44 #3 av: veggie4every1

#2 Ska vi snacka om propaganda så är nog kött och mjölk propagandan det värsta i historien. 

Jag förväntade mig dock inte att du skulle gilla videon Cool

Sajtvärd på Djurrätt ifokus & Medarbetare på Vegan ifokus      
VäckarklockaIf Not You, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Anmäl
2017-04-06 23:10 #4 av: landsbygdsbo

#3 Nej eftersom den innehöll uppenbara lögner i propagandasyfte så.

Gillar inte heller Jud Süß,  av samma anledningCool

Anmäl
2017-04-07 08:52 #5 av: [Tänkpådet]

#4 videon visar på ett väldigt effektivt sätt uppenbara logiska felaktigheter i vissa resonemang.vilka är dom uppenbara lögnerna? Kan du förklara?

Anmäl
2017-04-07 09:02 #6 av: landsbygdsbo

#5 För det första, vilket samhälle accepterar idag mördande och konsumerande av människor, det vi brukar kalla kannibalism.

För det andra är propagandan så genomskinlig att det är patetiskt, en travestering på en känd matkedjas reklamclown är ju bara en grej i sig.

Att med lögner och 1/2 sanningar sprida propaganda är ingenting nytt.

Jag betraktar den här filmen som ett patetiskt försök i den branschen, långt under ex Jud Süß till exempel. men fortfarande värd samma förakt.

Men visst den visar ju på det uppenbara. Det felaktiga i att mörda och äta människor....

Anmäl
2017-04-07 09:11 #7 av: [Tänkpådet]

#6 Förlåt men jag vet att du inte på riktigt missade poängen så grovt som du ger sken av... vad är jud sub för nått?

Anmäl
2017-04-07 09:29 #8 av: [Tänkpådet]

#6 kollade upp jud sub, och det är tydligen nazistpropaganda... så alla budskap som förmedlas i form av propaganda är felaktiga anser du? Om vi nu ska jämföra med dom aktuella budskapen så verkar dom lägligt nog vara skrämmande motsatta. Jud sub propagerade för att nedvärdera och döda individer medans peta propagerar för precis det motsatta. Men du kan alltså inte göra skillnad på budskap om dom propageras? ( ordet Propaganda tolkas lite olika)

Anmäl
2017-04-07 11:29 #9 av: landsbygdsbo

#7? Jud sub??

Jud Süß  (ß= ett dubbelt s, så läs Süss)

En av de grövsta nazityska propagandafilmerna, som utmålade Judar som odjur och mindervärdiga. På samma sätt som filmmakarna försöker göra i filmen här ovan.

Återigen så generaliserar du. Nej all propaganda är inte felaktig, ej dålig. Ex propaganda för trafiksäkerhet är både bra och viktig.

Men att sänka sig till samma nivå som skaparna av
Jud Süß , dock ej med samma kvalitet i bildspråk o regi det är lågt.

Men så har det gjorts tidigare då samma typ av propaganda har används då man likställt animaliehantering med nazisternas koncentrationsläger. Vissa vill tydligen slå mynt av de miljoner mördade människorna..unket


Anmäl
2017-04-07 15:12 #10 av: [Tänkpådet]

#9 Jag höll på att glömma, vari låg lögnerna? Du beskrev inte dom... att på ett fyndigt sätt påvisa hur orimliga vissa argument för att plåga och döda djur utan nöd är inte på några sätt jämförbart med det tyskarna gjorde däremot som du säger så finns en väldigt slående likhet mellan det judarna utsattes för och vad miljarder djur utsätts för varje år... det finns en bok om det som skrevs med hjälp av en förintelseöverlevare som heter the eternal treblinka...

Anmäl
2017-04-07 15:51 #11 av: landsbygdsbo

#10 ja jag har inte en enda köttätare uttrycka sig som man hävdar att dessa gör, i filmen..

Bara som exempel.

Likheten är väl den att nazisterna cyniskt utnyttjade Judarna för sin sak, liksom veganrörelsen utnyttjar de mördade Judarna, lika cyniskt för sin sak..så du har rätt, likheterna är uppenbaraCool

Anmäl
2017-04-07 16:20 #12 av: [Tänkpådet]

#11 jag har hört liknande saker...
Haha! Bra där! 😂

Anmäl
2017-04-07 16:37 #13 av: landsbygdsbo

#12

Du skriver " som du säger så finns en väldigt slående likhet mellan det judarna utsattes för och vad miljarder djur utsätts för varje år.."

Kan du visa var jag har skrivit det, eller har du samma låga kvalitet på din källkontroll som filmen har på sin sanningskontroll? Eller är det så att du helt enkelt spånar för att det ska passa din argumentation?  Lågt i så fall...

För vad jag skriver är ju: Likheten är väl den att nazisterna cyniskt utnyttjade Judarna för sin sak, liksom veganrörelsen utnyttjar de mördade Judarna, lika cyniskt för sin sak..så du har rätt, likheterna är uppenbaraCool

Vilket inte riktigt är samma sak.  Fast struntar man i sanning i ett fall så är det ju svårt att hålla reda på den i nästa fallSkämtar

Anmäl
2017-04-07 21:47 #14 av: [Tänkpådet]

#13 njae, jag Trodde att min medvetna felformulering var för uppenbar för att misstolkas som seriös argumentering men alla gör vi våra misstag... 😜 Det blir väldigt komiskt att du först missar poängen helt i filmen och på det lägger till ett eget ologiskt argument (djur dödar djur) sen fortsätter du med att likna veganrörelsen med nazityskland trots att du själv är direkt delaktig i behandling av djur som förintelseöverlevare vill jämföra med just förintelsen... lägg till åxå att du diskuterat dessa frågor x antal ggr vilket betyder att du rimligtvis vet hur fel du har men du ger dig inte ändå, det är underhållning på toppnivå! 👌🏿

Anmäl
2017-04-07 22:01 #15 av: landsbygdsbo

#14 återigen slirar du på sanningen, jag liknar inte veganrörelsen med nationalsocialismen. Vad jag gjorde var att jämföra och konstatera likheterna i deras propaganda. Och även bristen på kvalitet hos veganernas .

Vem som har fel? du har din ståndpunkt och jag min och om sedan låter demokratin avgöra så är ju saken klar. Vi är fler som äter kött, vi är fler som anser att man inte kan likställa djur med människor så???

Eftersom detta är en etisk, en miljö och en ekonomisk fråga så handlar det inte om moraliskt rätt eller fel utan vad majoriteten anser vara rätt.

Anmäl
2017-04-07 22:33 #16 av: [Tänkpådet]

#15 det är uppenbart att du försöker kleta ner veganrörelsen med att jämföra med nazityskland...
Vi behöver inte likställa övriga djur med människan för att förstå att det är oetiskt att behandla dom som vi gör idag. Allt vi behöver göra är att erkänna att dessa djur som idag är en del av animalieproduktionen är kännande tänkande intelligenta individer som inte vill bli plågade eller dödas. Rätt eller fel löser sig själv efter det... om vi nu vill prata etik, vilket dom flesta inte vill. Dom flesta försöker med allt dom kan för att slippa. Därav videon 😉 I en demokrati eller även i en diktatur för den drlen så kan moral skjutas åt sidan när spelreglerna bestäms men det betyder inte att vi inte kan diskutera dessa frågor. Men det är alltid svårt att diskutera med människor som inte är intelektuellt ärliga, det går men man kommer ingen vart, det går bara runt och runt och runt den ena ursäkten efter den andra efter den tredje. Men har man inget bättre för sig så 😜 Jag menar lets dance och talang har inte nån större dragningskraft...

Anmäl
2017-04-07 23:07 #17 av: landsbygdsbo

#16 Jag kan inte hjälpa om man väljer att kleta ner sig själva genom att försöka slå mynt av förintelsen. Att vara öppen och, som du säger intelligent ärlig innebär inte att smutskasta andra åsikter än de egna. Det innebär att man med respekt möts, diskuterar och bryter sina argument mot varandras. Vad du anser vara moral, anser andra inte har med moral att göra. Så är det. Inse det och utgå ifrån det.

Att många av de argument som veganrörelsen lyfter fram har sina poänger står väl helt klart, i alla fall för mig, liksom att deras motparter har argument som är minst lika tunga och i många fall, som jag anser, tyngre.

Anmäl
2017-04-08 08:25 #18 av: [Tänkpådet]

#17 att kännande, medvetna och intelligenta varelser är en naturlig del av vad vi kallar etik är självklart. Däremot har vi historiskt sett av praktiska orsaker inte kunnat inkludera "djur" i den etiska diskussionen (inte i nån högre omfattning iaf). Och pga detta så är djur fortfarande inte inkluderade i den offentliga diskussionen men dom bör det och dom kommer det tids nog, det är den enda rimliga och logiska progressionen av vår "moral".

Anmäl
2017-04-08 09:13 #19 av: landsbygdsbo

#18 och hur inkluderar man ett djur i en diskussion? Det är vi människor som på våra villkor hanterar djur. Det är vi, som om vi väljer, väljer att avstå eller inte avstå.

Djuren har ingen möjlighet att delta i ngn diskussion.

Var så ärlig och acceptera detta i alla fall.

Att skada och döda djur gör vi på många sätt, dels direkt genom jakt eller slakt. Men det stora flertalet djur dör pga av vårt urbana levnadssätt.

Vi behöver utrymme, energi, odlingsytor o transporter. Detta dödar fler djur och skadar miljön Detta skadar och dödar fler djur än vad det riktade våldet gör.

Vad veganer gör är att man tar aktivt avstånd från det aktiva dödandet men fortsätter att leva i högönsklig välmåga i vårt dödande och förtryckande samhälle (för att använda er terminologi)

Anmäl
2017-04-08 10:59 #20 av: [Tänkpådet]

#19 haha! Nu överträffar du dig själv, det borde vara uppenbart för dig att du framstår som intellektuellt oärlig när du vinklar mitt inlägg till att handla om att ha ickemänskliga djur i en faktisk diskussion. Men jag antar att det bara är din humor och jag måste säga att jag roas, det är rätt så kul...

Du tar upp saker som vi behöver, och skillnaden mellan det och att käka en gris sätesmuskel är just behovet, kunskapen om att vi inte just behöver animalier i våran kost eller djurhudar som kläder är i dagens läge allmänbildning.

Lär dig definitionen av veganism så kommer det att hjälpa dig första hur vissa saker hänger ihop...

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.