Videos & podcast

Det skulle inte vara så roligt om...

2017-03-17 19:02 #0 av: veggie4every1

...någon gjorde detsamma emot oss....

Såg denna på facebook och tyckte att den var lite "skojig" på ett tråkigt sätt....

Sajtvärd på Djurrätt ifokus & Medarbetare på Vegan ifokus      
VäckarklockaIf Not You, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Anmäl
2017-03-17 19:40 #1 av: landsbygdsbo

Men det är ju vad som sker om vi inte ser upp.

Sjukdomar, parasiter gör knappast skillnad mellan människor och andra djur..

Och när den dagen kommer och vi av etiska skäl inte bränner upp eller begraver dem av oss som dött så skulle vi snart märka att människa duger som näring den med...

Anmäl
2017-03-17 21:07 #2 av: vendelay

#1 Va? Händer det att hönor tar våra barn om vi inte ser upp? That doesn't make any sense.

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2017-03-18 14:57 #3 av: landsbygdsbo

#2

Nej inte hönor, men för att citera unicef..."Varje dag dör 16 000 barn under fem år i världen. Nästan hälften dör redan under sin första månad i livet. En hel miljon barn dör redan under sin första dag i livet. De flesta dör av sjukdomar som går att förebygga som lunginflammation, diarré och malaria"

I vårt rika land har lyxen med en sjukvård, goda sanitära förhållanden vilket minska möjligheterna för bakterier o parasiter..

Men vilket fint rede, vilket fint hönshus hönan bor i.....hur betalar hon för det?

Alla människor betalar i en eller annan form för sitt boende, sin mat, sina kläder..om inte själva så gör mamma o pappa detSkämtar

Anmäl
2017-03-18 15:46 #4 av: vendelay

#3 Har du sett videon för jag har ingen aning vad du pratar om just nu. Menar du att du skulle ge bort ditt barn om du hade ett fint rum och en säng att sova i? 

Veganism Savvity (English)
Vegan iFokus (svenska)

Anmäl
2017-03-18 19:18 #5 av: landsbygdsbo

# 4

Människor arbetar och tjänar pengar som de betalar sitt boende, sitt uppehälle med.

Största delen av djuren i produktionen skulle inte överleva en månad utan de stallar, det strö och det foder vi människor tillhandahåller. Genom den bytesaffären så kan de aktuella raserna/arterna föra sina gener vidare....så länge de som producerande djur är intressanta för oss människor. Den dagen intresset falnar hotas de av utrotning. Så som de gamla lantraserna är idag.

Därför var ju filmen riktigt bra. Hönan var i god kondition, tack vare det foder människan tillhandahöll, rent och fint strö och en fin torr lada som hönshus höll ju människan också med...så alla som inser hur det fungerar i verkligheten vet ju hur det hela slutar   på huggkubben.

Anmäl
2017-03-19 00:34 #6 av: lordgortor

Djurrättsaktivister är spritt språngande galna. Befriar minkar så de blir ihjälkörda eller svälter ihjäl (fast  päls är väl en idiotisk sak att ta på sig om man inte har hårsidan in utan ut som en statussymbol= korkad). Befria höns som mötr svältdöden osv.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.